AKTEST, Automechanika İstanbul Fuarı’nda En Yeni Ürününü Sergiledi

AKTEST, Automechanika İstanbul Fuarı’nda En Yeni Ürününü Sergiledi

AKTEST, Automechanika İstanbul Fuarı’nda En Yeni Ürününü Sergiledi

 Otomotiv sektöründe uzun yıllardır hizmet veren AKTEST, hali hazırda ağır vasıta fren test cihazları ve otomobil ekspertiz test cihazlarının yanında, yeni motosiklet ekspertiz test cihazlarını Automechanika İstanbul Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturdu. Automechanika İstanbul AKTEST standında AKTAŞ Servis Ekipmanları Genel Koordinatörü Tolga Tosun ile AKTEST markası hakkında konuştuk. Keyifli okumalar!

 “1990’dan bugüne ‘Türk Otomobil Sektörü’ içerisinde var olmaktan dolayı gurur duyuyoruz”

 AKTEST markası ve ürünleri hakkında kısaca bizi bilgilendirir misiniz?

 AKTEST, 1990’ların sonlarına doğru temeli atılmış bir marka. Öncelikle egzoz emisyon test cihazları üzerine çalışmalarını sürdürmekteyken, 2010 yıllarının ortalarına doğru çalışmalarını otomobil ekspertiz test cihazları ile genişletmiştir. Sektör içerisinde bulunan önemli firmalarla iş birliğimiz devam ederken, yaklaşık 1200 test cihazımız Türkiye ve Orta Doğu ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde kullanılıyor. Automechanika İstanbul Fuarı’nda ise en yeni ürünümüz motosiklet ekspertiz test cihazımız ile buradayız.

En yeni ürününüz olan motosiklet ekspertiz test cihazını üretmeye nasıl karar verdiniz?

 AKTEST markası olarak şunu gördük ki, motosiklet kullanıcıları ve motosiklet servisleri birtakım risklerden ötürü, yol testleri yapmıyorlar. Sektör içerisindeki bu eksiklik marka olarak bizi bu cihazı tasarlamaya yöneltti.

 Yeni cihazınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Teknik olarak neredeyse otomobil test cihazları ile aynı özelliklere sahip durumda. Bu cihaz sayesinde motosikletin anlık performansını görebiliyoruz. İlk olarak motosikletin ön tekerleği süspansiyon testine giriyor. Bu test ile motosikletin ön süspansiyon değerleri ölçülür ve verimliliği test edilir. Ardından yine motosikletin ön tekerleği fren testine girer ve fren verimliliği ölçülüp, raporlanır. Sonrasında ise tüm bu işlemler motosikletin arka tekerleğine uygulanır. Son olarak ise dinamometrede motosikletin motorunun anlık performansı test edilip, raporlanır.

Bahsetmiş olduğunuz yeni cihazınız ile sektör içerisinde hedefiniz nedir?

 Marka olarak cihazımıza olan ilgi olmasını bekliyorduk. Fakat Automechanika Fuarı’nda gördüğümüz kadarıyla beklentimizin üstünde bir ilgi ile karşı karşıya kaldık. Bu ilgiden çok memnunuz. Taleplerin artacağını düşünüyoruz. Bu yüzden çalışmalarımızı hızlandırmayı düşünüyoruz.

Yeni ürününüzün geliştirmek ne kadar zamanınızı aldı?

 AR-GE faaliyetleri ve pazara sunduğumuz zamanı da ele alırsak yeni ürünümüzü geliştirmek 1 seneden fazla zamanımızı aldığını söyleyebilirim. AKTEST markasında iyileştirmeler ve güncellemeler sürekli olarak devam etmekte olup, hızlı aksiyon alan bir firma olduğumuzu söyleyebilirim.

Motosiklet dünyası, çok çeşitli modellere sahip. Yeni cihazınız tüm modellere hitap ediyor mu?

 Ürünümüzün, motosiklet modelleri içerisinde tüm 600 CC’lik 2 tekerlekli modellere hitap ettiğini söyleyebilirim. Bunun yanında talep durumuna göre bazı modeller için özel olarak da cihazımızı konfigürasyon edebilme olanağına sahip durumdayız.

Cihazınızı kullanıcılar ile nasıl buluşturmayı planlıyorsunuz? Bayilik vermeyi düşünüyor musunuz?

 AKTEST markası olarak bayilik sistemini kullanmıyoruz. Marka olarak savunduğumuz düşünce; “Müşterimize rakip olmuyoruz”. Sektör içerisinde birçok ekspertiz hizmet veren firma bulunmakta. Ürünlerimizi bu hizmeti sağlayan firmalar ile buluşturuyoruz. Sektör içerisindeki önemli firmalar kendi bayilik sistemi ile ürünlerimizi ülkemizin her tarafında son kullanıcılar ile buluşturuyor.

Bunları da beğenebilirsin