Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Moto WorldMoto WorldMoto World
  • Haberler
  • Etkinlikler
  • Motor Sporları
  • Yeni Modeller
  • Röportajlar
  • E-DergiYeni
  • News
Notification
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Moto WorldMoto World
  • Haberler
  • Motor sporları
  • Etkinlikler
  • Yeni Modeller ve İncelemeler
  • E-DergiYeni
  • Haberler
  • Etkinlikler
  • Motor Sporları
  • Yeni Modeller
  • Röportajlar
  • E-DergiYeni
  • News
Follow US
Motor sporları

Rea, 2018 Yılında İtalya’da İkinci Dublesini Yaptı

12 Temmuz 2018
Share
2 Min Read
SHARE

Şanslı pisti olan İtalya’da peş peşe dört birincilik elde eden #1 numara, 2018 yılı boyunca katıldığı on sekiz yarıştaki dokuzuncu ve onuncu galibiyetini kutlamakla kalmadı, aynı zamanda art arda ikinci dublesiyle hayranların ne kadar formda olduğunu gösterdi ve arkasında mükemmel bir performans bırakarak yaz tatiline girdi.

Rea, Adriyatik sahilinin sıcak ve bunaltıcı koşullarına rağmen kazanmayı bildi. İlk yarışı Ducati’nin yıldızı ve ev sahibi Chaz Davies’e karşı kazanan Rea, ikinci yarışta ise Hollanda’lı Michael Van Der Mark’ı salise farkıyla geçmeyi başardı.

Monster Energy yarışçısı Rea, yarışı şu sözlerle yorumladı: “Olağanüstü zorlukta bir yarıştı”. “Dünkü yarış, benim kontrolüm altındaydı. Öndeyken ritmimi buldum ve rakiplerimle arayı açtım. Aynı başlangıcı bugün yapamadığım için yarış boyunca lastiklerimi çok fazla zorladım ve çok enerji harcadım. Mikey’yi yakalamak oldukça zordu. Onu yakaladığımda yarışın bitmesine beş tur vardı ve paniklemeye başlamıştım. O aşamada öne geçip farkı açmak istiyordum. Öne geçemeyeceğimi düşünmeye başlamıştım çünkü hata yapmıyordu. Ancak son virajı biraz derinden alınca ona yetişmeyi başardım ve birinci virajda onu geçtim. Yarışta çok kişiyi geçtim ve bu gerçekten zordu.”

Böylelikle Rea, Kawasaki’nin Superbike’taki galibiyet sayısını 120’ye çıkararak (bunların 49’unda Rea’nın imzası var) Kawasaki’yi Superbike tarihinin en başarılı ikinci markası yapmayı başardı.

34 zaferle Kawasaki’nin bir başka önemli değeri olan Tom Sykes, Superpole’a katılsa da iki yarışta 5’incilikten daha yüksek bir seviyeye çıkamadı. Pata Yamaha’dan Alex Lowes, Cumartesi günü motorundan düşmesine rağmen Pazar günü aldığı 6’ncılıkla takımına önemli puanlar kazandırmayı başardı.

Uzun bir araya girecek olan Dünya Superbike Şampiyonası, Eylül’ün ortalarında Portekiz’de yeniden başlayacak ve Arjantin, Fransa ve Katar’daki yarışlarla devam edecek. Rea 92 puan farkla Davies’in önünde. Bu neredeyse dört yarışa bedel ve sezonun bitmesine yalnızca sekiz yarış kaldı.

You Might Also Like

Efsanevi GTI DNA’sı 2026 Wec Sezonunda Yeni Peugeot 9×8 ile Sahnede
Yeşilay Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın İlk Etabı Sona Erdi
İtalyanların Sevdiği TransAnatolia’nın ilk tanıtımı Verona’da gerçekleşti
Motul ve McLaren’dan Büyük İş Birliği
Defender’ın Dakar Yolculuğu Başlıyor
TAGGED:motorsikletmotorsporlarımotoworld

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
Motoworld Dergisi; motosiklet dünyasından en güncel haberleri, yeni model incelemelerini ve motor sporlarındaki nefes kesen mücadeleleri iki teker tutkunlarıyla buluşturan dijital yayın platformudur. Özel röportajlar, test sürüşleri ve zengin E-Dergi arşivimizle motosiklet kültürünü sadece okumakla kalmayın, bizimle yaşayın. Sürüş tutkunuzda yola her zaman bir adım önde çıkın!
  • Künye
  • İletişim
  • Son Sayımız
  • Hakkımızda
  • Kullanım Şartları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi Arşivi
  • Fuar takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner.png
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Username or Email Address
Password

Lost your password?